Na een periode van testen en aanpassen van onze Basis Audio Speler (BAS) zijn wij bijna zover dat BAS verhuurd kan gaan worden. Op dit moment leggen wij nog de laatste hand aan de voorbereidingen daarvoor. Dat betekent dat BAS binnenkort door u en anderen gehuurd kan worden (voor een prijs van €8,- per maand; eerste drie maanden gratis). Wat ons betreft is dat heel goed nieuws! Zo kunnen wij mensen met een leesbeperking nog beter van dienst zijn. Wij verwachten de verhuur binnen twee maanden te realiseren.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de verhuur van BAS? Laat het ons weten via onze Klantenservice. U vindt de gegevens onderaan dit nieuwsbericht. 

Wat is BAS?
BAS is een nieuwe speler, die wij hebben ontwikkeld voor onze doelgroep, vanuit de ervaring die wij tegenkwamen, namelijk dat de Daisyspeler voor (met name) veel ouderen een moeilijk te bedienen apparaat is. We schreven hier eerder een bericht over. Klik hier om dat bericht te lezen.
BAS kan worden gebruikt om boeken, kranten en tijdschriften te beluisteren. En dat niet alleen; deze speler kan ook gebruikt worden voor het beluisteren van kerkdiensten en andere radiokanalen.

Hoe werkt BAS?
BAS wordt bediend met vier knoppen op de bovenzijde (stop/start, vorige, volgende en kort terugspoelen) en een draaibare volumeknop. Er kan een koptelefoon worden aangesloten en optioneel kan een gehoorapparaat via een bluetooth verbinding aan de speler worden gekoppeld.
BAS wordt geactiveerd door een papieren kaart in ansichtkaart formaat in een gleuf te steken. Op de kaart staat aan weerszijden in het midden een QR code. Hoe je de kaart ook in het apparaat steekt, de code kan altijd gelezen worden. Met het scannen van de code begint het apparaat een product te streamen. Internet is daarvoor wel een vereiste. Het apparaat kan worden aangesloten op vast internet of op WiFi. Als dat er niet is, kunnen wij ook 4G toepassen.

Waarom BAS?
We hebben BAS ontwikkeld, omdat we er van overtuigd zijn dat iedereen deel moet kunnen nemen aan het kerkelijke en maatschappelijke leven en dat een leesbeperking die deelname niet in de weg mag staan. Ook niet als je ouder wordt en/of digitaal niet zo vaardig (meer) bent. Met BAS houden mensen toegang tot lectuur en informatie, zowel uit onze eigen collectie als uit de collectie van Passend Lezen.
Een bijkomend voordeel van BAS is dat er geen cd’s verstuurd hoeven worden en dus ook niet geretourneerd. Daarmee is het dus ook beter voor het milieu. De papieren kaartjes kunnen bij het oud papier en kunnen zo gerecycled worden.

Op de hoogte blijven?
Bent of kent u iemand die belangstelling heeft voor BAS? Laat het ons weten! Dan informeren we u zo snel mogelijk wanneer BAS daadwerkelijk verhuurd kan worden. U kunt hiervoor contact opnemen met onze Klantenservice via telefoonnummer 0341-56 54 77 of e-mailadres [email protected].

Ga naar de inhoud