WORD DONATEUR

Lectuur en informatie toegankelijk maken is duur. Lectuur zou onbetaalbaar worden voor mensen met een leesbeperking wanneer zij zelf de kosten op moeten brengen. Daarom zijn we voor de productie van christelijke lectuur afhankelijk van giften en donaties. Vindt u het ook belangrijk dat mensen met een leesbeperking volledig deel kunnen nemen aan het kerkelijk en maatschappelijk leven? Word donateur!

Voor een donateurschap geldt geen minimale bijdrage. U ontvangt als nieuwe donateur een gratis luister-cd en u wordt op de hoogte gehouden van het werk van de CBB.

DOE EEN GIFT

Om ervoor te zorgen dat onze medemens met een leesbeperking christelijke lectuur via de CBB kan blijven lezen is financiële steun nodig. De CBB is afhankelijk van giften en de financiële steun van kerken, verenigingen, organisaties en particulieren, zodat onze medemens met een leesbeperking christelijke lectuur via de CBB kan blijven lezen.

Vindt u het belangrijk dat iedereen christelijke lectuur kan blijven lezen? Steun dan ons werk!

De CBB is door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling en heeft dus de zogenoemde ANBI-status. Hierdoor zijn giften aan de CBB mogelijk fiscaal aftrekbaar. Het RSIN nummer is 003356541.

WORD VRIJWILLIGER

Bij de CBB werken vele betrokken en deskundige vrijwilligers. Het inspreken van de boeken en tijdschriften gebeurt door ruim 200 vrijwilligers. Onze consulenten helpen oudere mensen met een leesbeperking in de thuis- of woonsituatie met apparatuur en informatie. Wilt u ook actief zijn voor de CBB  als inlezer of consulent? Kijk dan op de pagina werken bij.

NALATEN AAN DE CBB

U kunt de Stichting CBB, Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden, in uw testament benoemen tot (mede-)erfgenaam of een legaat vermaken aan de CBB. Dit kunt u vastleggen bij de notaris.

Mede dankzij uw nalatenschap kan de CBB christelijke lectuur in passende leesvormen beschikbaar blijven stellen voor mensen met een leesbeperking! Een mooie nalatenschap!

Wilt u hier meer over weten dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen via [email protected] of via tel. 0341 565482.

VERTEL OVER ONS

De CBB heeft een presentatie over de dienstverlening van de CBB. Deze kunt u bekijken of gebruiken om te tonen tijdens een bijeenkomst van uw vereniging, of ter ondersteuning tijdens een collecte. De presentatie heeft een voice-over.

Wil je een spreekbeurt houden over blindheid of slechtziendheid? Dan kun je gebruik maken van het spreekbeurtenpakket van de CBB. Het spreekbeurtenpakket bestaat uit braille-alfabetten en informatie over o.a. het verschil tussen blind zijn vroeger en nu, tips voor het omgaan met slechtziende en blinde mensen en wie de uitvinder is van het brailleschrift.

Natuurlijk kun je ook folders en informatiemateriaal opvragen. Onze klantenservice zit voor je klaar: telefoonnummer 0341 – 56 54 77  en -e-mail [email protected].

Ga naar de inhoud