Werken bij
          

INHOUD VAN DEZE PAGINA

Inlezer (vrijwillig)

Consulent (vrijwillig)

Vacatures

Werken bij de CBB
De CBB is een christelijke organisatie die ervoor zorgt dat mensen met een leesbeperking kunnen blijven lezen. De CBB produceert passende leesvormen als braille, grootletter, digitaal toegankelijke bestanden, reliëf en audio.  Wil jij bijdragen aan ons werk? We zoeken regelmatig nieuwe collega’s. Hieronder vind je onze openstaande (vrijwilligers)vacatures!

Inlezer (vrijwillig)
De CBB produceert vele boeken en tijdschriften in gesproken vorm. Dit prachtige werk doen we met een groot team van toegewijde vrijwilligers, die uiteenlopende boeken in verschillende genres inlezen. Dit kan zowel christelijke als algemene lectuur zijn. Hiervoor maken zij gebruik van 11 professionele opnamestudio’s in Ermelo en 2 in Sneek. Daarnaast zijn er vrijwilligers die thuis lectuur inlezen met behulp van digitale opnameapparatuur.

Heeft u een goede stem en een brede algemene ontwikkeling? Houdt u van boeken en van voorlezen? Leest u makkelijk citaten en (geografische) namen in moderne talen voor? Woont u maximaal 50 kilometer vanaf één van onze studio’s in Ermelo of Sneek? Ga dan nu naar www.testjestem.nl en doe de stemtest of vraag meer informatie aan via onze klantenservice.

Consulent (vrijwillig)
Veel ouderen krijgen moeite met lezen. Daardoor kan hun wereld een stuk kleiner worden. Dit gebeurt soms ook bij jonge(re) mensen. Door ziekte of een beperking lukt het lezen niet (meer). Er zijn veel mogelijkheden om toch te blijven lezen, maar lang niet iedereen weet deze hulp te vinden. Als consulent help je met informatie, voorlichting of (persoonlijke) uitleg. Onze consulenten werken in het land. Dit houdt in dat elke consulent in zijn of haar eigen regio op bezoek gaat bij mensen die dat nodig hebben. Daarnaast is elke consulent in de eigen regio en in het eigen netwerk actief in het onder de aandacht brengen van de mogelijkheden die de CBB en Passend Lezen te bieden hebben.

Bezoek
Als consulent ben je het persoonlijke aanspreekpunt voor mensen die willen blijven lezen. Je gaat op bezoek bij mensen met een leesbeperking. Vaak zijn dit ouderen, maar als consulent ben je er ook voor anderen die een vraag hebben over passende leesvormen. Je geeft hen de informatie die ze nodig hebben om te kunnen blijven lezen, bijvoorbeeld rondom het aanmelden en het gebruik maken van apparatuur, zoals de Daisyspeler, of het lenen van boeken via de app.

Informatie en voorlichting
Als ambassadeur van onze mooie organisatie geef je ook informatie in bibliotheken, bij (kerkelijke) organisaties, bij zorginstellingen, aan mantelzorgers, et cetera. Dit doe je door middel van het verspreiden van promotiemateriaal, het aangaan van een gesprek en/of het geven van voorlichtingen. Ook staan consulenten op beurzen of informatiemarkten.

Meer informatie
Geïnteresseerd? Bekijk voor meer informatie onze flyer. Stuur dan een email met een motivatie en telefoonnummer naar [email protected]. Wij nemen dan contact met je op.

Vacatures
De CBB is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdige en innovatieve organisatie, die naast Nederland ook steeds meer de samenwerking zoekt met internationale organisaties.
Om onze doelstellingen van wereldwijde toegankelijkheid voor mensen met een leesbeperking te realiseren, willen we ons team versterken.
Heb jij een hart voor je medemens met een leesbeperking en wil jij bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze diensten?
Dan willen we graag met je in gesprek.

Identiteitsprofiel
De organisatie van de CBB wil werken vanuit een protestants-christelijke identiteit om haar doelstellingen te bereiken, namelijk om mensen met een leesbeperking de mogelijkheid te bieden christelijke lectuur te (blijven) lezen. Van al haar medewerkers verwacht de CBB een protestants-christelijke geloofsovertuiging.

Download het identiteitsprofiel

 

Functies:

Medewerker Marketing & Communicatie

Download het functieprofiel

 

Junior allround .NET ontwikkelaar 

Download het functieprofiel

 

Ga voor meer informatie naar www.cbbvacatures.nl en solliciteer direct!
Ga naar cbbvacatures

Ga naar de inhoud