Lezen
          

INHOUD VAN DEZE PAGINA

Passende leesvormen

Catalogus

Leesbutler.nl

Braille.nl

Iedereen heeft dezelfde rechten op toegang tot informatie en lectuur, ook mensen met een leesbeperking. Daarom zet de CBB lectuur en informatie om in passende leesvormen. Passende leesvormen zijn braille, reliëf, grootletter, gesproken tekst en digitale tekst.

PASSEND LEZEN
In opdracht van de Koninklijke Bibliotheek produceert de CBB braille, grootletter, digitale bestanden en gesproken lectuur voor Bibliotheekservice Passend Lezen (BPL). Iedereen met een leesbeperking kan lid worden van BPL, om zo toegang te krijgen tot een enorme collectie aan lectuur in passende leesvormen. U kunt contact opnemen met BPL via telefoonnummer 070 – 338 15 00 of e-mail klanten@passendlezen.nl

ga naar www.passendlezen.nl

De CBB heeft ook een eigen collectie christelijke lectuur in passende leesvormen. Het gaat met name om Bijbels, Bijbelse dagboeken, liedboeken en allerlei christelijke kranten en tijdschriften. De collectie is opgebouwd uit verkoopuitgaven en abonnementen. Daarnaast kunt u ook andere artikelen, zoals een braille-grootletterkalender en wenskaarten met voelbare afbeeldingen bestellen.

CATALOGUS
‘Hierin lijkt de CBB het meest op een postorderbedrijf, aldus Kees Boekema. ‘Je vraagt de catalogus aan in gewenste leesvorm. Deze krijg je gratis toegestuurd. Uit de catalogus kies je de boeken, kranten of tijdschriften die je leuk lijken en je noteert de titels of de artikelnummers. Via de mail of telefoon geef je dit door aan de Klantenservice en de CBB zendt je de gekozen uitgaven toe. Klaar is Kees!’

De catalogus is eenvoudig als PDF te downloaden. Zoeken in dit bestand kan eenvoudig via de toetsencombinatie ctrl + f. Heeft u de voorkeur aan een andere leesvorm? De catalogus is ook beschikbaar in braille, grootletter en audio. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Elk kwartaal wordt de catalogus bijgewerkt.

download de catalogus

LEESBUTLER.NL
De Leesbutler is hét platform om toegang te krijgen tot de producten van de CBB. Alle lectuur die de CBB uitgeeft is eenvoudig via deze website te bestellen. Ook onze andere producten, zoals de braille-grootletterkalender en wenskaarten met voelbare afbeeldingen kunt u hier bestellen. U bent dus niet afhankelijk van onze klantenservice. Bestellen kan op uw tijd. De Leesbutler staat altijd voor u klaar!

ga naar de Leesbutler

BRAILLE.NL
In 2016 trad het VN-verdrag handicap in werking. Kernbegrippen van dit verdrag zijn: inclusie, persoonlijke autonomie en volledige participatie. Toegankelijke informatie en toegankelijke gebouwen zijn daarin erg belangrijk. Via braille.nl helpen we overheden, instanties en bedrijven om hun informatie en gebouwen toegankelijk te maken.

De CBB heeft een breed netwerk en werkt op nationaal en internationaal niveau samen met veel organisaties, waaronder de Koninklijke Bibliotheek, Visio, Bartiméus, KLM, overheidsinstellingen, United Bible Societies en Mission Evangélique Braille.

De productie van reliëfwerk is een nieuw onderdeel van braille.nl Het zal u niet zijn ontgaan dat we in een beeldcultuur leven. Dit kan de inclusiviteit voor blinden en slechtzienden in het gedrang brengen. Om hierop in te spelen kunnen we met onze reliëfprinter inclusieve producten produceren. Denk bijvoorbeeld aan prentenboeken met voelbare afbeeldingen, voelbare bewegwijzering, voelbare wenskaartjes, voelbare plattegronden, noem maar op. De CBB levert producten in hoge kwaliteit en echt inclusief. Mooi voor het oog én toegankelijk voor iedereen met een leesbeperking.

Wilt u ook met ons samenwerken om de informatie van uw organisatie toegankelijk te maken voor mensen met een leesbeperking?

ga naar braille.nl

Skip to content