Het eerste exemplaar van onze voelbare peuterbijbel in het Nederlands is gereed! Een mooi product, dat de CBB in samenwerking met het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG) heeft ontwikkeld. Nog niet eerder is een kinderbijbel in deze vorm geproduceerd. Hiermee kunnen nu ook kinderen met een visuele beperking (samen met hun ouders) de Bijbel lezen. Voor de voelbare peuterbijbel is Mijn kleine peuterbijbel (een NBG-uitgave) omgezet.

Wat maakt de voelbare peuterbijbel bijzonder?

  • De tekeningen zijn geschikt gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen: eenvoudig, minder gedetailleerd en voorzien van reliëf. Hierdoor zijn de afbeeldingen te zien én te voelen. Aan de afbeeldingen zijn beeldbeschrijvingen toegevoegd.
  • De verhalen zijn aangepast. Zinnen als ‘kijk daar!’ of ‘zie je dat’ zijn veranderd in bijvoorbeeld ‘voel je dat’. De tekst is weergegeven in zowel braille als grootletter.
  • Zowel de verhalen als de beeldbeschrijvingen zijn ingelezen bij de CBB en via audiopen SAM te beluisteren. Met de audiopen scan je een stickertje op de pagina, waarna de betreffende tekst te horen is. Audiopen SAM wordt bijgeleverd.

Bekijk onze flyer voor meer informatie en vergeet niet onze korte video te bekijken.

De voelbare peuterbijbel is nu al te bestellen via onze klantenservice ([email protected] of 0341 – 56 54 77) en via www.leesbutler.nl.

De voelbare peuterbijbel is een bijzonder product, waarvan de productie helemaal in handen ligt van de CBB. We zijn blij dat we met alle betrokken collega’s zo’n mooi product tot stand kunnen brengen voor onze doelgroep! De volgende stap is deze peuterbijbel ook beschikbaar te maken voor het buitenland. Meer weten over de totstandkoming van deze voelbare peuterbijbel en/of bijdragen aan dit project? Klik dan hier

Ga naar de inhoud