Een voelbare peuterbijbel, dat is een van de producten waar we op dit moment aan werken. Met als doel om kinderen in binnen- en buitenland te helpen, kinderen die door een visuele beperking weinig tot geen mogelijkheden hebben om te kunnen lezen. Wereldwijd hebben namelijk bijna 18,9 miljoen kinderen onder de 15 jaar een visuele beperking, waarvan 1,4 miljoen kinderen blind zijn.

Voor hen werken we aan een peuterbijbel, die verhalen bevat in braille, gesproken vorm en grootletter. Zo kunnen kinderen de verhalen lezen en luisteren. De tekeningen in de peuterbijbel zijn geschikt gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen. Ze zijn eenvoudig, minder gedetailleerd en voorzien van reliëf. Op die manier kunnen kinderen de afbeeldingen (ook) voelen. Daarnaast komt er bij elke afbeelding een beeldomschrijving, die met audiopen Sam kan worden beluisterd. Kortom: een inclusief product. Niet alleen mooi voor kinderen met een visuele beperking (en hun ouders), maar ook voor ziende kinderen!

Meer weten over de voelbare peuterbijbel en hoe deze tot stand komt? Bekijk onze flyer. Op deze projectpagina houden we u op de hoogte van de voortgang van het project.

Wilt u dit mooie project steunen en zo bijdragen aan de missie van de CBB om zowel in binnen- als in buitenland (christelijke) lectuur beschikbaar te maken? Vul hieronder uw bedrag in en klik op  ‘Doneren’.

Voor dit project wordt ‘Mijn kleine peuterbijbel’ (een uitgave van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG)) omgezet naar de voelbare peuterbijbel. 

Ga naar de inhoud