Spelen is voor kinderen (en volwassenen) een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven. Spelen bevordert de ontwikkeling. Voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking is het spelen van spellen echter niet vanzelfsprekend. Als CBB willen we dit jaar onderzoeken of er behoefte is aan het opzetten van een spelotheek voor kinderen en volwassenen met een visuele beperking. Dit is een project waarvoor we subsidie hebben gekregen van de Koninklijke Bibliotheek.

Om de behoefte aan toegankelijke spellen in kaart te kunnen brengen, zoeken we (ouders van) kinderen met een visuele beperking, volwassenen met een visuele beperking en ambulant begeleiders van mensen met een visuele beperking, die een vragenlijst voor ons willen invullen. U kunt zelfs kiezen voor het (gratis!) testen van een toegankelijk spel!

U kunt de vragenlijst direct hieronder invullen. Kent u meer mensen die de vragenlijst zouden willen invullen? Stuurt u dan alstublieft de link naar deze pagina door. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter!

Vragenlijst toegankelijke spellen

Fijn dat je op het punt staat om een vragenlijst in te vullen rondom het gebruik van spellen voor mensen met een visuele beperking. Dit kan om zowel kinderen als volwassenen gaan. Vult u dit formulier in voor uw kind(eren)? Noteert u dan alstublieft de naam en de leeftijd van uw kind. Vult u dit in voor meerdere kinderen? Dan zouden we het fijn vinden als u voor elk kind één formulier invult. Bent u ambulant begeleider? Vul dan uw eigen geboortedatum in. 

De vragenlijst bestaat uit twee delen. Deel 1 betreft algemene vragen. Deel 2 gaat specifieker over de spellen. Aan het eind van deel 1 wordt aangegeven hoe het invullen van de vragen in deel 2 in zijn werk gaat.

De vragenlijst kan ingevuld worden t/m uiterlijk 21 oktober. De resultaten van het onderzoek zullen op onze website en in onze nieuwsbrief worden geplaatst. Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur dan een mail naar [email protected]

 

Naar de inhoud springen