Wereldwijd hebben namelijk bijna 18,9 miljoen kinderen onder de 15 jaar een visuele beperking, waarvan 1,4 miljoen kinderen blind zijn.

Voor hen werken we aan de vertaling van onze succesvolle Peuterbijbel, die verhalen bevat in braille, gesproken vorm en grootletter. Zo kunnen kinderen de verhalen lezen en luisteren. De tekeningen in de peuterbijbel zijn geschikt gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen. Ze zijn eenvoudig, minder gedetailleerd en voorzien van reliëf. Op die manier kunnen kinderen de afbeeldingen (ook) voelen. Daarnaast heeft elke afbeelding een beeldomschrijving, die met audiopen Sam kan worden beluisterd. Kortom: een inclusief product. Niet alleen mooi voor kinderen met een visuele beperking (en hun ouders), maar ook voor ziende kinderen!

In samenwerking met Bijbelgenootschappen en andere organisaties in het buitenland kunnen we ervoor zorgen dat ook voor blinde en slechtziende kinderen en ouders in het buitenland deze unieke peuterbijbel beschikbaar komt. Dit kunnen we alleen doen dankzij giften. De kosten voor het produceren van één voelbare peuterbijbel bedragen namelijk €250,- per stuk.

Wilt u dit mooie project steunen en zo bijdragen aan de missie van de CBB om zowel in binnen- als in buitenland (christelijke) lectuur beschikbaar te maken? Vul hieronder uw bedrag in en klik op  ‘Doneren’.

Met dit project wordt de voelbare peuterbijbel vertaald naar Engels, Spaans en Frans om wereldwijd blinden en slechtziende kinderen in aanraking te brengen met deze Bijbelse verhalen. 

Ga naar de inhoud