Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


Wat wij van onze inlezers vragen

 
Een prettige en fysiek goede stem
 
Een gesproken boek telt gemiddeld acht uur afluistertijd. U kunt zich voorstellen dat, als iemand gedurende zo'n lange tijd naar een stem moet luisteren, het van groot belang is dat de stem prettig om aan te horen is en blijft boeien. Vandaar dat wij hoge eisen stellen aan onze inlezers. Zij moeten niet alleen een prettige en fysiek goede stem hebben (niet schor of hees bijvoorbeeld), maar ook op een natuurlijke wijze, zonder storend accent, de teksten overbrengen op de luisteraar. Ook talenkennis en taalgevoel zijn een must.
 
Minimaal een jaar

Het eerste boek dat u eventueel gaat inspreken zal niet uw beste zijn. Onze begeleiding en uw ervaring zullen uw inlezen verbeteren. Daarom en vanwege de energie die van beide kanten in uw vrijwilligerswerk gestoken wordt, vragen wij u zich voor langere tijd (minimaal een jaar) als vrijwilliger aan ons te willen binden. Dus als u nu al weet dat u op korte termijn zult stoppen met inlezen, raden wij u af aan het traject te beginnen.

Minimaal één uur en drie kwartier per week
 
Wij vragen u om één uur en drie kwartier per week in de studio te komen inlezen afhankelijk van de studioplanning op de diverse locaties (Ermelo, Sneek). In die tijd leest u gemiddeld 65 minuten, herstelt u fouten en neemt u tien minuten pauze met alle andere aanwezige inlezers en technici. Daarnaast kost natuurlijk ook de reis naar de studio u tijd en moet u rekening houden met enige voorbereidingstijd.
 
Tijden leesbeurten
 
De dagelijkse tijden van de leesbeurten zijn op werkdagen:
  • Leesbeurt 1: 08.45 - 10.30 uur
  • Leesbeurt 2: 10.30 - 12.15 uur
  • Leesbeurt 3: 13.00 - 14.45 uur
  • Leesbeurt 4: 14.45 - 16.30 uur
Alle genres boeken
 
De CBB heeft een protestants christelijke identiteit. Leest u daarom alleen christelijke boeken bij ons? Nee. De samenstelling van de collectie van gesproken boeken kunt u vergelijken met die van een openbare bibliotheek: streekromans, thrillers, literaire romans, reisverslagen, informatieve boeken, etc. Alle genres worden ingelezen.