Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


De heer F. Peters, vrijwillige inlezer

Informatie over vrijwilligerswerk
Het bestaan van duizenden boeken en vele tijdschriften in gesproken vorm is mogelijk dankzij de inzet van deskundige vrijwilligers. In tien opnamestudio's in Ermelo (9) en Sneek (1) zijn ongeveer 250 vrijwilligers onder leiding van opnametechnici werkzaam als inlezer. Daarnaast lezen tientallen vrijwilligers thuis tijdschriften en maatwerk in met behulp van opnameapparatuur. Er wordt zowel christelijke als algemene lectuur ingelezen.

Heeft u een goede stem en een brede algemene ontwikkeling? Houdt u van boeken en van voorlezen? Leest u makkelijk citaten en (geografische) namen in moderne talen voor? En woont u maximaal 40 kilometer vanaf één van onze studio's in Ermelo of Sneek? Leest u dan hiernaast wat de CBB vraagt van en biedt aan inlezers! Of ga direct naar www.testjestem.nl om u aan te melden.

De CBB heeft een Facebookpagina. Als u op Facebook zit en u zoekt op 'CBB - Blijven lezen', dan zult u de pagina vinden. Op deze pagina vindt u o.a. berichten van vrijwilligers over hun belevenis van het vrijwilligerswerk voor de CBB. We zouden het leuk vinden als u de pagina liket!

Als u op het symbooltje van Facebook klikt op de homepagina van deze website dan komt u meteen op de pagina van de CBB. Dit geldt ook voor het symbooltje van YouTube. Op YouTube staat een filmpje van ds. J. Boer uit Ermelo als inlezer in één van onze professionele opnamestudio's. U krijgt dan een indruk van het inleeswerk. Ook is er een ander filmpje te bekijken met inlezer Geke Jonker, waarin zij vertelt over het zijn van vrijwilliger bij de CBB.

We hopen van u te horen!