Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


Spreekbeurtenpakket

Wil je een spreekbeurt houden over blindheid of slechtziendheid? 

Dan kun je gebruik maken van het spreekbeurtenpakket van de CBB! Het spreekbeurtenpakket bestaat uit informatie over o.a. het verschil tussen blind zijn vroeger en nu, tips voor het omgaan met slechtziende en blinde mensen, wie de uitvinder is van het brailleschrift en wat voor speciale organisatie de CBB is. Deze informatie kun je hier downloaden of aanvragen bij de CBB. 

Geef dan meteen door voor hoeveel klasgenootjes en leerkrachten je de spreekbeurt houdt, dan sturen we jou voor iedereen een braille-alfabet en daarnaast ook een voelbare afbeelding met en een zin in braille. Het e-mailadres van de CBB is voorlichting@cbb.nl

Ook als je alleen een braille-alfabet van de CBB wilt hebben kan je die via voorlichting@cbb.nl aanvragen. Of meerdere, als je ze wilt uitdelen. Deze sturen we je dan toe, zodat je kan voelen hoe je met je vingers kan leren lezen door braille. Ook staat er informatie over de CBB en een zin in braille die je kan ontcijferen.


We wensen je  veel succes en plezier met je spreekbeurt en we vinden het leuk om van je te horen hoe je spreekbeurt is gegaan en wat voor cijfer je hebt gehad.