Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


Dat onze luisteraars blij zijn met de gesproken lectuur blijkt uit de volgende hartverwarmende reacties, die wij mochten ontvangen:

"Ik ben heel blij met de cd's. Ik ben alleen maar ik heb altijd het idee dat er iemand bij mij op bezoek komt als ik de daisyspeler aanzet. Die stem is er. Dus is er een mens aanwezig."

* * *

"Dankzij julie werk is lezen mogelijk voor mijn zoon. Voor ons is het ook fijn. Als hij leest is hij zelf een poos bezig. Anders betrekt hij ons vaak en veelvuldig bij wat hij doet. Als we op vakantie gaan nemen we altijd gesproken boeken mee. Op die manier komen ook wij soms aan lezen toe.
We willen alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor hun inzet!!"

* * *

"Omdat ik zowel lopen als zitten in een stoel maar kort kan volhouden, breng ik mijn dag voor een groot deel liggend door. Nu ik in die ligtijd op reis kan gaan in een andere wereld is voor mij het leven een stuk leefbaarder geworden."

* * *

'Dank u voor elke vorm van werk dat u doet. Wat zou het zijn als uw werk er niet was. Ik hoop dat u het blijft doen zolang u kunt."

* * *

'Het klinkt misschien ongelooflijk, maar in 2 jaar heb ik nu zo'n 160 boeken gelezen. Als ik strijk dan lees ik, als ik aardappels schil dan lees ik, als wij vroeg naar bed gaan en ik kan nog niet slapen dan lees ik. U begrijpt het: lezen hoort bij mij."

* * *

'Hoeveel moeilijke vaak ook nachtelijke uren heeft u veranderd in vreugde. Hoeveel pijnen heeft u mij helpen doorstaan. Uren voor een operatie hebt u mij meegenomen naar de bergwereld van Zuid-Ierland. Ik noem mijn walkman met het gesproken boek erin mijn 'vluchtweg'. Ik hoop dat u met uw fantastisch en vrijwillig voorleeswerk van uren en uren en uren tot blijvende vreugde, troost en bemoediging mag blijven doorgaan. Dank!"

* * *

Gedicht: Vrijwilliger

Wie geeft zonder terug te ontvangen?
Wie leeft in zonder antwoord te verwachten,
wie leest in zonder de lezer te kennen,
zonder te horen hoe je overkomt,
als mens met hart voor de ander,
als mens met oog voor de zwakke?
Wie zorgt voor de lentezon
in een winters hard landschap?

Stem geworden leven als een open boek:
kleurrijke wereld voor de blinde,
gebarentaal voor de slechtziende.
De ramen gaan open in de vaak
zo gesloten, compacte leefkamer,
waar de groeiende eenzaamheid
door een warme, meelezende stem
de deur wordt gewezen.