Een foto-expositie voor blinden en slechtzienden? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Maar voor veel mensen met een visuele beperking is de fotografie een ongeziene wereld. De campagne ‘World Unseen’ brengt daar verandering in. Als CBB zijn we trots dat we daar een bijdrage in kunnen leveren.

In het kader van de campagne ‘World Unseen’ zal een tentoonstelling plaatsvinden waar ook blinden en slechtzienden welkom zijn, en de foto’s kunnen ervaren. De tentoonstelling zal plaatsvinden in Somerset House in Londen, van 5 tot 7 april.

De tentoonstelling laat de werken zien van wereldberoemde fotografen van over de hele wereld. De foto’s zijn bij de CBB omgezet naar reliëf, zodat de foto’s voelbaar zijn geworden. Ook heeft de CBB bij elke foto de beeldbeschrijving in braille omgezet.

Lawrence Gunther is de enige blinde natuurbeschermer van Noord-Amerika. Hoe ervaart hij op deze manier de foto van de laatste mannelijke noordelijke witte neushoorn? Canon heeft er een prachtige video van gemaakt: Een vergeten tragedie in natuurbehoud – Canon Nederland.

Ga naar de inhoud