Elke stem telt als het gaat om verkiezingen. We kunnen kieswijzers invullen om te zien welke partij misschien bij ons past. We stemmen omdat we lokaal kandidaten van de kieslijst kennen. We zetten onze stem in omdat we kiezen voor democratie en omdat we de vrijheid hebben om met onze stem te doen wat we willen!

En dat is precies wat wij nodig hebben: jouw stem! Wil jij je stem inzetten voor anderen? Spreekt jouw stem boekdelen? Heb jij een fijne stem? Houd je van (voor)lezen? Dan zijn we op zoek naar jouw stem! Meld je dan aan als inlezer bij de CBB.

De CBB is een mooie organisatie in Ermelo waar we met tientallen mensen dagelijks met hart, ziel en stem werken aan het toegankelijk maken van informatie. Wij zetten boeken, kranten en tijdschriften om naar grootletter, braille, digitaal en gesproken. Daarnaast maken we ook hoorspelen, hybride producten (een combinatie van alle leesvormen) en luisterboeken. We doen dit voor alle mensen in Nederland en ook in het buitenland die niet meer (goed) kunnen lezen. Dat kan iemand zijn die blind of slechtziend is, maar ook iemand die dyslexie heeft, afasie, of door reuma een boek niet meer goed kan vasthouden.

Op dit moment zetten ruim 200 vrijwilligers hun stem in voor de CBB. Ben jij er straks een van? In Ermelo hebben we elf professionele studio’s waarin je straks jouw stem kunt laten spreken. Wij bieden boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk, een training en reiskostenvergoeding. Op www.testjestem.nl kun je een filmpje bekijken en je aanmelden voor een stemtest!

Ga naar de inhoud