In het kader van Wereld Braille Dag presenteerde het CDA haar landelijke verkiezingsprogramma in braille. Kandidaat-Kamerlid Lucille Werner overhandigde het eerste exemplaar aan Falco van Dinteren. Lucille en Falco gingen met elkaar in gesprek over het belang van het brailleschrift: bekijk het filmpje op: https://youtu.be/6UjociR0iuk.

Met de publicatie in de vorm van een brailleboekje wil het CDA aandacht vragen voor blinden en slechtzienden in Nederland. Ook zij zijn volwaardig onderdeel van onze democratie. En dan is het handig als je weet op wie je allemaal kunt stemmen en waarom. Het is daarom belangrijk dat politieke partijen zorgen dat hun verkiezingsprogramma voor iedereen toegankelijk is.

Het brailleboekje is gemaakt door de CBB. De CBB maakt dagelijks informatie toegankelijk in braille. Maar ook in grootletter, gesproken versies of digitale bestanden. Meer weten over de mogelijkheden om informatie van bedrijf of politieke partij toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden? Kijk dan op www.braille.nl.

Skip to content