We zoeken inlezers voor boeken en tijdschriften! Deze maand is de campagne Spreekt jouw stem boekdelen? door middel van posters, advertenties en social media van start gegaan. Daarmee hopen we tientallen nieuwe vrijwillige inlezers te werven.

De nieuwe aanwas is hard nodig volgens Gerard Cornet, directeur van de CBB: “In Nederland zijn 350.000 mensen blind of slechtziend. Die kunnen geen boek halen in de bibliotheek of boekhandel. Daarvoor lezen wij boeken en tijdschriften in, en dat doet we met vrijwilligers. Van de ongeveer 20.000 boeken die jaarlijks uitkomen, kunnen we nu slechts tien procent inlezen. Extra inlezers zijn hard nodig.”

Stemtest en video
Iedereen die geïnteresseerd is, kan op de website www.testjestem.nl een stemtest doen. Het is wel handig als je niet al te ver van de  studio’s in Ermelo woont. Op de site is een video te zien om een indruk te krijgen van het werk als inlezer. “We zoeken mensen tussen pakweg 18 en 70 jaar, die gewend zijn om teksten te lezen”, vult Cornet aan. “Zowel mannen als vrouwen, die graag lezen, gevoel voor taal hebben en iets goeds willen doen voor de medemens. Het is vrijwilligerswerk in een professionele omgeving.”

 

Skip to content