Rotary Westdorpe-Zelzate Euregio heeft met een fundraising geld op gehaald voor de verenigingen CBB & Licht En Liefde. Het gaat om een unieke samenwerking tussen Nederland en België.

De CBB heeft een uniek systeem om met vrijwilligers thuis met een web-based digitaal systeem door middel van een “thuisstudio” met centrale ondersteuning deze teksten te laten inlezen. Dit moet voldoen aan heel wat standaarden en minimale kwaliteitseisen: dus een behoorlijke uitdaging. In een pilotproject wordt deze werkwijze ook uitgezet in België, bij Licht En Liefde. De ROTARY draagt de kosten voor de  installatie en ondersteuning van dit pilotproject. Op deze manier wordt een fikse stap vooruit gezet in kwaliteitsvol, efficiënt en betaalbaar inlezen van boeken en teksten voor blinde, slechtziende en andere personen met een leesbeperking.

De voordelen zijn onder meer: besparing in mankracht, in vervoers- en andere onkosten en vrij kiezen wanneer wordt ingelezen. Het zorgt uiteindelijk voor meer en betere toegang tot gesproken lectuur voor blinde en slechtziende mensen en ander mensen met leesbeperkingen.

Skip to content