Een poosje geleden deelden we al dat wij mee hebben gewerkt aan de campagne van Canon ‘’World Unseen’’ in Londen World Unseen – CBB. Deze campagne is ontworpen om fotografie voor iedereen toegankelijk te maken.

Canon, de Brailleliga en niemand minder dan fotografe, en tevens Canon Ambassador, Lieve Blancquaert hebben nu de handen ineengeslagen met een nieuwe foto-expositie ’Wij Zijn Europa’’. In deze tentoonstelling heeft Lieve vastgelegd hoe Europa vandaag de dag eruitziet. Dit heeft ze gedaan aan de hand van persoonlijke verhalen, maar ook door grote actuele thema’s in beeld te brengen. Wat zijn de uitdagingen van de mensen in de Europese Unie en waar kunnen we juist trots op zijn? Een indrukwekkende reis door het Europa van vandaag.

Om deze tentoonstelling ook toegankelijk te maken voor blinde en slechtziende personen, wordt de expositie vergezeld van voelbare reliëf foto’s, audiobeschrijvingen, soundscapes en brailleprints, zodat dit een tastbare ervaring is voor iedereen. Als CBB zijn wij trots dat we daar een bijdrage aan hebben mogen leveren!

“Wij zijn Europa” is te bezoeken van 19 tot en met 30 juni in het Cultuurcentrum Mechelen.

 

Ga naar de inhoud