Volwaardig meedoen in de maatschappij. Altijd kunnen lezen. Ook als je blind of slechtziend bent of als je door een aandoening niet goed kunt lezen. Daarom produceren we al ruim 100 jaar lectuur in aangepaste leesvormen. U weet dat ongetwijfeld al. U bestelt misschien regelmatig iets op www.leesbutler.nl of u belt met onze klantenservice over wat u zoekt. Wij vinden dat iedereen moet kunnen blijven lezen en daar zetten we ons dagelijks voor in.

Het recht om te kunnen lezen beperkt zich niet tot boeken en tijdschriften. Toegankelijkheid is meer dan dat. Informatie in en over bedrijven en organisaties, musea, ziekenhuizen en zorgprakijken. Steeds meer maken wij als CBB informatie toegankelijk voor opdrachtgevers. Op www.braille.nl kunt u zien wat we allemaal kunnen betekenen en maken.

En toegankelijk is meer dan alleen Nederland. We vinden dat we als CBB ook een opdracht hebben in het buitenland. Door Bijbels in braille te verspreiden, kinderbijbels met voelbare tekeningen of leesboeken in Suriname.

De CBB maakt zich klaar voor een toekomst waarin veel is gedigitaliseerd en waarin toegankelijkheid in de brede zin van het woord een grote rol zal spelen voor allerlei maatschappelijke groepen. Een ding is zeker: op welke wijze je ook wilt lezen; de CBB draagt eraan bij. Lees er alles over in ons jaarverslag 2020!

Naar de inhoud springen