Met trots presenteren wij u ons hoorspel, speciaal voor Pasen, getiteld ‘Hosanna’. Deze speciale uitgave is in eerste instantie gemaakt voor de doelgroep van de CBB: kinderen en volwassenen met een leesbeperking.

Speciaal voor blinde en slechtziende kinderen en hun ouders zette de afdeling audio van de CBB een van de verhalen uit het boek Hosanna van Elsbeth Swijnenberg om naar een hoorspel. Het hoorspel speelt zich af in Jeruzalem, rond de tijd van het paasfeest. De tienjarige Lukas verkoopt met zijn vader spullen op de markt bij het tempelplein. Daar maakt hij van dichtbij historische gebeurtenissen mee. Het hoorspel is voorzien van een korte introductie en van twee paasliedjes voor kinderen: ‘Als ik lees in de Bijbel’ van Marcel en Lydia en ‘Hosanna, Hoera’ van Elly & Rikkert.

Horen, zien en voelen
Het produceren van een hoorspel past in hoe de CBB zich ontwikkelt. Hoe mensen lezen verandert tegenwoordig snel. Van gewone boeken tot luisterboeken en podcasts; van hoorspelen tot belevenissen van horen, zien en voelen. Bij de CBB maken we steeds meer hybride producten: boeken die je kunt lezen, horen, voelen en bekijken. Deze boeken zijn optimaal toegankelijk voor mensen met en zonder een leesbeperking. Daarin zoeken we als CBB regelmatig contact met uitgevers, zoals in dit geval met uitgeverij Den Hertog. ‘Met dit hoorspel voor kinderen willen we laten zien dat ook zij onze aandacht hebben’, vertelt Gerard Cornet, directeur van de CBB. ‘We zijn blij dat we deze bijzondere uitgave hebben kunnen maken. Het is een innovatieve ontwikkeling waarmee we ons werk verder bekend kunnen maken. We hopen dat veel mensen met plezier luisteren.’

Qr Hoorspel Hosanna

Gratis
Het hoorspel ‘Hosanna’ is gratis voor jong en oud bij de CBB via streaming of cd te beluisteren. Je kunt ‘m aanvragen bij onze klantenservice, bestellen via Hosanna – Hoorspel Pasen | Leesbutler of scannen via de QR-code.

Luister jij ook naar ons hoorspel? Stuur de QR-code of link gerust door naar familie, kennissen of gemeenteleden of deel ‘m via facebook. Laat je ons weten wat je ervan vond? Mail dan naar: [email protected].nl, bel met 0341 565 477 of kijk op onze facebookpagina: CBB-Blijven Lezen.

 

Skip to content