Het is de landelijke Week van het christelijke boek. Tot en met 16 april krijgen klanten bij de boekhandel het actieboekje cadeau dat speciaal verschijnt ter gelegenheid van dit boekenfeest. De CBB maakte het boekje beschikbaar in gesproken vorm en braille.

De missie van de CBB is dat alle (christelijke) lectuur en informatie ook toegankelijk is voor blinden en slechtzienden. Het kan gaan om een Bijbel, een liedboek of minder bekende christelijke uitgaven waar vraag naar is, en dus ook het christelijke boekenweekgeschenk. De CBB werkt hierin samen met de BCB die de boekentiendaagse organiseert.

Plezier
Tijdens de boekentiendaagse, die parallel loopt aan de Boekenweek, draait alles om het plezier van boeken en van lezen. En om de verdieping en verrijking die juist christelijke boeken kunnen geven. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor ziende mensen. CBB-directeur Gerard Cornet was aanwezig bij de start van de boekentiendaagse in boekwinkel Van Rietschoten in Rotterdam. Hij wees om zich heen: ‘Dit zijn dus boeken die een blinde of slechtziende nooit zal lezen… Maar ze hebben er wel recht op! En daarvoor zijn wij; de CBB zorgt ervoor dat zij wel die boeken kunnen lezen. Op hun eigen wijze. In braille, grootletter, digitale of gesproken vorm.’

Cadeau
Het boek De nacht die mijn leven voorgoed veranderde van Lody van de Kamp is het boekenweekgeschenk dat klanten in de boekwinkel cadeau krijgen bij besteding van € 15,- aan boeken. Het is een liefdevol geschreven, aangrijpende novelle over een jongen die na de oorlog verder moet met een levenslang trauma. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boekje is voor mensen met een leesbeperking in braille en gesproken vorm te lenen bij de Bibliotheekvoorziening Passend Lezen. Hier is ook het algemene boekenweekgeschenk verkrijgbaar: Monterosso mon amour als gesproken geschenk aan te vragen.

Meer informatie: Week van het Christelijke Boek (christelijkeboeken.nl)
Meer boeken in andere leesvormen: www.leesbutler.nl.

Ga naar de inhoud