Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


Kranten en tijdschriften

De CBB produceert honderden tijdschriften en enkele kranten in gesproken vorm op Daisy cd-rom en streaming, in grootletter, in braille en digitale vorm. Een deel van deze tijdschriften wordt geproduceerd in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek voor Bibliotheekservice Passend Lezen in Den Haag. Als aanvulling op deze collectie geeft de CBB zelf een groot aantal tijdschriften en kranten met een christelijke signatuur uit in een of meerdere passende leesvormen.

Catalogus

In de gratis catalogus 'Lectuur in passende leesvormen' staan alle kranten en tijdschriften en alle andere uitgaven vermeld die de CBB produceert en beschikbaar stelt in passende leesvormen. U kunt deze catalogus downloaden door bovenaan deze pagina te klikken op 'Catalogus' en u kunt de catalogus gratis aanvragen door te bellen naar 0341-56 54 77 of te mailen naar klantenservice@cbb.nl De catalogus is beschikbaar in braille, in grootletter en in gesproken vorm en is ook te beluisteren via afspeelapparaten met streamingmogelijkheid.

Abonnement

Op de kranten en tijdschriften kunt u een abonnement nemen. Voor de meeste kranten en tijdschriften wordt een abonnementsgeld gevraagd. In de catalogus (zie hierboven) staat het abonnementsgeld bij de kranten en tijdschriften vermeld. U kunt ons machtigen om het abonnementsgeld automatisch te incasseren. Als u voor uw abonnement voor een andere betalingsmethode kiest, dan moeten wij €2,50 in rekening brengen.

Voor het aanvragen van een abonnement kunt u telefonisch contact opnemen met de CBB via nummer 0341-56 54 99 of stuur een email naar klantenservice@cbb.nl

Streaming

Voor de kranten en tijdschriften die de CBB beschikbaar stelt in een gesproken vorm geldt de mogelijkheid om deze af te luisteren via een daisyspeler met streamingmogelijkheid, zoals de VictorReader Stream, de Plextalk Linio en de Webbox. Ook kunt u luisteren via de Dolphin EasyReader-app voor uw smartphone of tablet met iOs of Android. De abonnementsprijs van een krant of tijdschrift voor het beluisteren via streaming is dezelfde als die van een abonnement op de daisy-cd.