Illustratieve afbeelding met cd-rom, grote letters en braille tekst.
Logo ANBI; Algemeen Nut Beogende Instelling

Blijven lezen met een leesbeperking!

Christelijke lectuur in gesproken vorm, in grootletter en in braille


Kranten en tijdschriften

De CBB produceert honderden tijdschriften en enkele kranten in gesproken vorm op Daisy cd-rom, in grootletter, in braille en digitale vorm. Een deel van deze tijdschriften wordt geproduceerd in opdracht van de Koninklijke Bibliotheek voor Bibliotheekservice Passend Lezen in Den Haag. Als aanvulling op deze collectie geeft de CBB zelf een groot aantal tijdschriften en kranten met een christelijke signatuur uit in een of meerdere passende leesvormen. 

Catalogus

In de gratis catalogus 'Lectuur in passende leesvormen' staan alle kranten en tijdschriften en alle andere uitgaven vermeld die de CBB produceert en beschikbaar stelt in passende leesvormen. U kunt deze catalogus downloaden door bovenaan deze pagina te klikken op 'Catalogus' en u kunt de catalogus gratis aanvragen door te bellen naar 0341-56 54 99 of te mailen  naar info@cbb.nl De catalogus is beschikbaar in braille, in grootletter en in gesproken vorm en is ook te beluisteren via de Orion Webbox.

Abonnement

Op de kranten en tijdschriften kunt u een abonnement nemen. Hiervoor wordt een abonnementsgeld gevraagd. In de catalogus (zie hierboven) staat het abonnementsgeld bij de kranten en tijdschriften vermeld. U kunt ons machtigen om het abonnementsgeld automatisch te incasseren. Voor het toesturen van een factuur brengen wij €2,50 in rekening brengen.

Voor het aanvragen van een abonnement kunt u telefonisch contact opnemen met de CBB via nummer 0341-56 54 99 of stuur een email naar info@cbb.nl

Orion Webbox

Voor de kranten en tijdschriften die de CBB beschikbaar stelt in een gesproken vorm geldt de mogelijkheid om deze af te luisteren via een Orion Webbox. De abonnementsprijs van een krant of tijdschrift voor het beluisteren via de Orion Webbox is dezelfde als die van een abonnement op de gesproken vorm. Kijk voor meer informatie over de Orion Webbox op www.solutionsradio.nl